Palmares

2018 - Antwerp Ultra

In april 2018 maakt Hilde de overstap naar ultralopen: een marathon in de voormiddag, gevolgd door een loopparcours van 10 mijl in de namiddag.

2018 - Belgische kustlijn

In mei 2018 loopt Hilde voor het eerst de Belgische kustlijn af. Een tocht van 74 kilometer over de West-Vlaamse zandstranden van De Panne tot Knokke.

2021 - Marathon des Sables

Een eerste grote droom wordt werkelijkheid: Hilde loopt de loodzware Marathon des Sables uit, een zesdaagse etappeloop in de Marokkaanse Sahara waar de temperaturen oplopen tot wel 50°C. In totaal loopt ze 250 kilometer in 5 etappes, waarvan het langste traject 84 kilometer telt.

2022 - Spartathlon

In 2022 finisht Hilde als derde Belgische vrouw ooit de mythische, Griekse Spartathlon. Een non-stopparcours van 246 kilometer dat deelnemers in minder dan 36 uur moeten afleggen.

2023 - Ultrabalaton en Spartathlon

In mei 2023 finisht Hilde als 4e van 32 deelnemende dames de Ultrabalaton, een race van 210 kilometer rond het grootste meer van centraal Europa: het Balatonmeer in Hongarije.

Ook dit jaar is Hilde als enige Belgische dame geselecteerd om deel te nemen aan de Spartathlon in Griekenland. Daar zal zij in september 2023 een poging wagen om haar tijd te verbeteren.

2023 - BK 100km Veldegem

Hilde werd Belgisch Kampioene op de 100 km en behaalde hierbij het Belgisch record in haar leeftijdscategorie.

2024 - Marathon Woman

Elke dag van het jaar een marathon lopen. Het lijkt een onwerkelijk idee, maar dat is precies wat ervaren sportieveling Hilde van plan is. “The body can achieve what the mind can believe”, dat wil zij met dit initiatief aantonen. Op 1 januari 2024 vat zij dus haar grootste fysieke en mentale uitdaging tot nu toe aan: Marathon Woman.

Wereldrecord vestigen
Hildes doel is om élke dag van het jaar een marathon te lopen, als eerste vrouw ooit. Met die prestatie zal zij het wereldrecord bij de vrouwen meer dan overtreffen. De huidige recordtitel staat op naam van de Australische loopster Erchana Murray-Bartlett, die 150 marathons liep in 150 opeenvolgende dagen. En… 2024 is een schrikkeljaar, dus dat worden 366 trajecten van 42,2 kilometer! Daarmee verbreekt Hilde meteen ook het record van begeleider en coach Stefaan Engels, de enige echte Marathonman. Hij schreef in 2011 geschiedenis met 365 afgelegde marathons in één jaar tijd.

Iedereen in beweging
Één van de grote ambities met dit initiatief is om gezonde beweging aan te moedigen. Elke dag een marathon lopen, hoeft zeker niet. Het is vooral belangrijk om goede, sportieve gewoontes in de dagelijkse routine te implementeren. Daarom wil het Marathon Woman-team zoveel mogelijk lopers uitnodigen om Hilde te vergezellen tijdens haar recordpoging. Inclusie is daarbij het codewoord. Niveau, geslacht, leeftijd of achtergrond doen er niet toe. Van absolute beginners tot ervaren sporters: iedereen is welkom!

Goed doel steunen

En dan is er natuurlijk de grootste drijfveer voor dit project: de ondersteuning van het goede doel BIG against breast cancer. Door zoveel mogelijk mensen, organisaties en verenigingen bij het Marathon Woman-project te betrekken, hoopt ons team mooie bedragen in te zamelen voor BIG.

BIG against breast cancer is een non-profitorganisatie gevestigd in België en wereldwijd het grootste netwerk dat onderzoeksgroepen samenbrengt. BIG investeert de ingezamelde fondsen rechtstreeks in zijn internationaal academisch borstkankeronderzoek, met als ultieme doel de behandeling en levenskwaliteit van borstkankerpatiënten te verbeteren en uiteindelijk de ziekte definitief te genezen. Aangezien aan dit onderzoek een aanzienlijk prijskaartje hangt en een aantal belangrijke academische BIG-studies niet gefinancierd worden door de farmaceutische industrie, zijn fondsen van essentieel belang.

Winkelmand0
There are no products in the cart!
Nog iets toevoegen
0