Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Hilde in de pers

Vlaamse ultraloopster gaat voor wereldrecord: 366 marathons na elkaar 11 juli 2023 running.be Lees het artikel
Hilde (53) uit Lochristi loopt volgend jaar elke dag een marathon 5 juli 2023 Radio 2 Lees het artikel
Hilde (53) bereidt zich voor op waanzinnige marathonreeks: “Dit wordt de grootste uitdaging van mijn carrière” 4 juli 2023 Het Nieuwsblad Lees het artikel

Pers

Overdonderd door dit project? Wil je dit in jouw krant of andere media? Vind hier de persteksten.

Perstekst - Inschrijvingen (september)

Schrijf vanaf nu in voor de ultieme loopervaring met Marathon Woman

Marathon Woman opent de inschrijvingen voor sportief project langs de Watersportbaan in Gent

Gent, 21.09.2023

Marathon Woman, het prestigieuze wereldrecord hardloopevenement bij de schilderachtige Watersportbaan in Gent, kondigt met enthousiasme de opening van de inschrijvingen aan voor een ongeëvenaarde loopervaring. Met het evenement dat heel 2024 doorloopt, kunnen deelnemers beginnen aan een ongelooflijke reis van beweging, uitdaging en steun voor een nobel doel.

Marathon Woman gaat verder dan een opmerkelijke recordpoging: ons team streeft ernaar om iedereen een onvergetelijke loopervaring te bieden. Het evenement biedt een officieel gemeten parcours met elektronische timing, mogelijk gemaakt door onze vertrouwde partner SQM. We begrijpen dat elke loper uniek is. Of je er nu voor kiest om een volledige hele marathon, een halve marathon of 5 km te lopen. Daarom bieden we voortdurende ondersteuning en voorzieningen op het parcours om ervoor te zorgen dat je altijd op je best presteert. Wat nog spannender is? Je kunt deze uitdaging elke dag van het jaar 2024 aangaan!

Comfort en verfrissing na de race
Na je prestatie kan je gebruikmaken van de faciliteiten in de Topsporthal, inclusief een lockerjeton in je deelnemerspakket. Als extra beloning ontvang je een medaille en een goodiebag om je prestatie te vieren. Na de race ben je van harte welkom in de Van Eyck Lounge, waar je kunt ontspannen met verfrissende drankjes en kan bijpraten met medelopers in een gezellige, gastvrije sfeer.

BIG against breast cancer
Bijna elke dag kan je in Gent samen lopen met Hilde Dosogne, de toegewijde atlete die de uitdaging aangaat om dagelijks een marathon af te leggen. Door deel te nemen, steun je ook BIG against breast cancer: een non-profitorganisatie die investeert in internationaal borstkankeronderzoek, met als ultieme doel de behandeling en levenskwaliteit van borstkankerpatiënten te verbeteren en uiteindelijk de ziekte definitief te genezen.

Waarom meedoen aan Marathon Woman? Een overzicht:

 • Officieel gemeten parcours: sport op het professioneel en nauwkeurig opgemeten parcours van de Watersportbaan in Gent, ideaal voor zowel beginnende als ervaren lopers.
 • Elektronische timing: onze samenwerking met SQM zorgt voor betrouwbare en nauwkeurige timing, zodat je je prestaties tot op de seconde kunt volgen.
 • Verschillende afstanden: of je nu een marathonveteraan bent of net begint, iedereen kan deelnemen. We bieden verschillende afstanden aan: waaronder een hele marathon, halve marathon en een 5 km-loop.
 • Jaarrond evenement: wat Marathon Woman onderscheidt, is dat je elke dag van het jaar 2024 kunt deelnemen, waardoor je flexibiliteit hebt in je planning.
 • Voortdurende ondersteuning: we bieden voortdurende begeleiding en voorzieningen op het parcours, zodat je altijd op je best bent tijdens je loop.
 • Comfort na de race: na je inspanning kun je gebruikmaken van de douchefaciliteiten in de Topsporthal en je ontvangt ook een lockerjeton in je deelnamepakket.
 • Medaille en goodiebag: als beloning voor je harde werk ontvang je een medaille en een goodiebag vol leuke en nuttige items.
 • Gezellige sfeer: na het lopen kan je ontspannen in de nabijgelegen Van Eyck Lounge (Zuiderlaan 14, 9000 Gent). Een gastvrije omgeving waar je kan genieten van verfrissende drankjes en bijpraten met medelopers.
 • Steun aan een goed doel: door deel te nemen aan Marathon Woman draag je bij aan BIG against breast cancer.
 • Faciliteiten voor supporters: supporters zijn van harte welkom en hebben de mogelijkheid om het dagelijks loopevent te volgen via een LED-wall in de Van Eyck Lounge (Zuiderlaan 14, 9000 Gent), waar ze zich ook kunnen opwarmen of verfrissen.
 • Online inschrijving: iedereen kan eenvoudig en gemakkelijk online inschrijven via deze website. Klik op ‘deelnemen’ en registreer je inschrijving. Voor de snelle beslissers bieden we zelfs Early Bird-tarieven aan!

Contact
www.marathonwoman.be

Stefaan Engels – Marathonman
engels.stefaan@gmail.com 
+32 488.625.111

Locatie:
Watersportbaan, Gent, België

Over Marathon Woman:

Marathon Woman is een buitengewoon hardloopevenement gelegen aan de schilderachtige Watersportbaan in Gent, België. Onze missie is om beweging te inspireren, de strijd tegen borstkanker te ondersteunen en een onvergetelijke hardloopervaring te bieden voor deelnemers van alle niveaus. Het evenement loopt het hele jaar door in 2024, waardoor er flexibiliteit is in je hardloopschema. Voor meer informatie en inschrijving, bezoek www.marathonwoman.be

Perstekst - aankondiging (juli)

Ultraloopster Hilde Dosogne (53) gaat voor wereldrecord

Marathon Woman loopt in 2024 élke dag een marathon

Een jaar lang elke dag een marathon lopen. Het lijkt een onwerkelijk idee, maar dat is precies wat ervaren sportieveling Hilde Dosogne van plan is. “The body can achieve what the mind can believe”, dat wil ik met dit initiatief aantonen. Het wereldrecord verbreken, zou fantastisch zijn. Maar mijn grote ambitie is vooral om gezonde beweging aan te moedigen én om geld in te zamelen voor goede doelen zoals BIG against breast cancer.’

‘Het streefdoel is om élke dag van het jaar een marathon te lopen, als eerste vrouw ooit’, begint Hilde Dosogne. ‘Het huidige wereldrecord bij de vrouwen staat op naam van de Australische loopster Erchana Murray-Bartlett, die 150 marathons liep in 150 dagen. Het wordt een enorme fysieke en mentale uitdaging, maar ik geloof absoluut in mijn slaagkansen. En… 2024 is een schrikkeljaar, dus dat worden 366 trajecten van 42 kilometer!’ Daarmee zou Hilde meteen ook het record verbreken van begeleider en coach Stefaan Engels, de enige echte Marathonman. Hij schreef in 2011 geschiedenis met 365 afgelegde marathons in één jaar tijd.

Gebeten sportvrouw
Ultraloopster Hilde uit Lochristi, werkzaam als regulatory affairs manager bij het Gentse chemiebedrijf Christeyns, is lang niet aan haar proefstuk toe. De moeder van vier bereikte al verschillende tot de verbeelding sprekende prestaties, gesteund door haar echtgenoot Bruno Van der Jeugt. Ze finishte meerdere 100 mijl-wedstrijden en werd vorig jaar tweede op het BK 24-urenloop en 100 kilometer. In 2021 liep ze de loodzware Marathon des Sables uit, een zesdaagse etappeloop van 250 kilometer in de Marokkaanse Sahara. In 2022 finishte ze als derde Belgische vrouw ooit in de mythische, Griekse Spartathlon. Een parcours van 246 kilometer dat deelnemers in minder dan 36 uur afleggen. Dit jaar is Hilde opnieuw geselecteerd om deel te nemen aan de Spartathlon, waarbij ze zal proberen om haar tijd te verbeteren. Daarmee zou ze meteen ook de enige Belgische vrouw zijn die de race twee keer aflegde. Eerder dit jaar finishte Hilde ook al als vierde van 32 dames op de Ultrabalaton, een race van 210 kilometer rond het Balatonmeer in Hongarije. Zondag (2 juli 2023) pakte Hilde voor het eerst  Belgische titel 100 kilometer in Veldegem. Daarbij behaalde ze ook het Belgisch record in haar leeftijdscategorie.

Team effort
‘Hilde zal tijdens haar recordpoging gezelschap krijgen van heel wat lopers’, vertelt coach en medeorganisator Stefaan Engels. ‘En daarbij is toegankelijkheid het codewoord. Niveau, geslacht, leeftijd of achtergrond doen er niet toe. Van absolute beginners tot ervaren sporters, van kinderen tot 60-plussers: iedereen is welkom. Het is dan ook ons doel om mensen op een positieve manier te motiveren om meer te bewegen. Elke dag een marathon lopen, hoeft zeker niet. Het is vooral belangrijk om een goede, sportieve gewoonte in je routine te implementeren. De meeste marathons zullen doorgaan rond de Gentse Watersportbaan, met de nodige begeleiding en leuke nevenevenementen. Daarnaast zullen we als afwisseling deelnemen aan een aantal officiële Belgische en buitenlandse marathons.’

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen
Ook gaat het Marathon Woman-team op zoek naar minstens zeven Gouden Vijftigers, die het engagement aangaan om op een vaste weekdag een marathon mee te lopen met Hilde. Die lopers mogen elk twee jokers inzetten gedurende het jaar en zullen zo in totaal 50 marathons gelopen hebben. ‘Je kan het gerust zien als een sportieve versie van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen!’, lacht Stefaan. ‘We zetten ook Strava Challenges op die je cadeau kan doen, organiseren een Battle of de Businesses voor bedrijven en slaan de handen in elkaar met verschillende BV’s die meter of peter worden van het project. Met al deze initiatieven willen we zoveel mogelijk geld inzamelen om goede doelen, zoals BIG against breast cancer, te ondersteunen.’

 

“2024 is een schrikkeljaar, dé uitgelezen kans om die extra marathon te lopen.”

Contact
www.marathonwoman.be

Stefaan Engels – Marathonman
engels.stefaan@gmail.com 
+32 488.625.111

Hilde Dosogne – Marathon Woman
hilde.dosogne@gmail.com
+32 498.771.762 

 

 

Winkelmand0
There are no products in the cart!
Nog iets toevoegen
0